Panouri radiante Ecosun

Panouri radiante Ecosun

Panourile Radiante electrice reprezintă noul val tehnologic în sistemele de încalzire. Acestea au la baza principiul transformării energiei radiante în energie termică la întalnirea unor corpuri sau obiecte. Practice, ușor de instalat în orice tip de încăpere (nu necesită autorizații), economice și cu un cost redus, panourile ECOSUN sunt produse de ultimă generație. Elementul activ este produs în U.K iar asamblarea în Cehia, rezultând un produs de calitate și cu eficiență ridicată, testat ani de zile  pe piața vest-europeană. Există două tipuri de panouri radiante:

  1. Panouri radiante ECOSUN de joasa temperatura (Rezidentiale)
  2. Panouri radiante ECOSUN de inalta temperatura (Industriale)

Panouri radiante de joasa temperatura

Panourile radiante ECOSUN se adresează în principal încălzirii spațiilor de birouri, spațiilor  comerciale, magazine, apartamente și case de locuit.
Panourile ECOSUN U și K+ de joasă temperatură sunt produse durabile și economice, au o garanție de 5 ani, și se deosebesc prin trei caracteristici de alte produse de pe piață:

  1. Randament maxim, deoarece au suprafață granularăprin depunerea de TERMOCRYSTAL® (marca înregistrată FENIX) pe suprafață acestuia care duce la mărirea cu ~2,5 ori a suprafeței active a panoului. Puterea radiantă în infraroșu este direct proporțională cu mărimea suprafeței active a panoului, astfel ECOSUN are cel mai bun raport radiant/convecție, comparativ cu panourile cu suprafață fină sau de sticlă.
  2. Au o distribuție uniformă și rază de acțiune circulară (practic 180°) deoarece inclusiv părțile laterale încălzesc radiant și au depunerea de TERMOCRYSTAL® .
  3. ECOSUN respectă normele de securitate europene IEC 60 335 care reglementează că suprafața (ce poate fi atinsă) să nu depășească 110°C, pentru aparatele de încălzire în spectru non-vizibil (cum sunt panourile radiante) folosinte în locuințe. Majoritatea panourilor produse în Asia, nu respectă aceste cerințe de siguranță și securitate.

Este de asemenea posibilă amplasarea panourilor radiante pe verticală sau pe perete, caz în care componenta de convecție devine mai importantă. ECOSUN K+ sunt special proiectate pentru amplasarea verticală, prin urmare se folosesc cu success pentru încălzirea în zona picioarelor dacă sunt montate în birouri, ghișee sau în băncile din biserici. Aceste panouri au o siguranță termică de 85°C care limitează temperatura și protejează persoanele sau materialele care ar putea atinge, accidental sau nu, suprafața lor.

Panourile radiante ECOSUN sunt disponbile în diferite mărimi, parametrii tehnici și puteri (între 100W și 1000W). De asemenea există o gamă largă de culori, fiind posibilă și personalizarea culorii, la cererea clientului.

ECOSUN G panouri de sticlă sunt, alături de panourile Ecosun GR, produse unice care combină din punct de vedere estetic sistemul economic de încălzire în infraroşu, cu designul elegant al sticlei. Sunt destinate în principal pentru încălzirea spațiilor interioare, în care acestea funcţionează nu numai ca sursă de încălzire, dar și ca un element de design interior. De asemenea, sunt o formă ideală de încălzire pentru case low-energy (LEH), pentru a minimiza costurile reduse de încălzire. Panourile sunt echipate cu strat izolator termic care previne scurgerea de căldură în structura din spatele panoului de încălzire. Sunt echipate cu o siguranță termică (85℃), și cu suporți versatili care permit instalarea atât pe orizontală şi verticală. Culori : alb, negru, si oglindă.

Panouri radiante de temperatura înaltă

ECOSUN S+  sunt panouri radiante de temperatură înaltă, concepute pentru încălzirea radiantă a spațiilor cu plafon înalt, între 3,5 și 10 m cum ar fi spații industriale și depozite, hale industriale, săli de sport, spații zootehnice, ferme animaliere etc. Suprafața activă poate ajunge la o temperatură maximă de ~380˚C, motiv pentru care se montează la o distanță de min. 1 m de obiectele înconjurătoare, pe direcția de radiație.

Panourile radiante ECOSUN S+ se disting prin faptul că elementul radiant este realizat dintr-o suprafaț din aluminiu acoperită prin depunere în câmp electrostatic a unui strat de silicat, printr-un proces electrochimic special (SILICATING). Această tehnologie permite obținerea unei emisivități remarcabile de energie termică radiantă, ca urmare a măririi suprafeței active a panoului de câteva zeci de ori.

Panourile radiante de înaltă tempertură ECOSUN S+ sunt fabricate cu unuldouă sau trei elemente, și au puteri între  0.9 și 3.6 kW, fiind disponibile în carcase de metal albe sau din otel inoxidabil, ultimele folosite mai ales în medii corosive.

Panouri radiante Ecosun
3.8 (76.36%) 11 vote[s]

Comentariile sunt închise.