Încălzire electrică pardoseală-ECOFLOOR

Încălzire electrică pardoseală-ECOFLOOR

Încălzire prin pardoseală – sursă unică

Așa cum sugerează și titlul, încălzirea prin pardoseală este, în acest caz, sursa principală de caldură din încăpere. Controlul temperaturii se face printr-un termostat care lucrează cu doi senzori (ambient, pardoseală). În acest caz sistemul de încălzire va funcționa până când este atinsă temperatura ambientală setată, dar respectând și limitarea la pardoseală.

Se recomandă instalarea sistemului pe toată suprafața camerei.

Încălzire prin pardoseală – sursă suplimentară (auxiliară, de confort)

Rolul acestui sistem de încălzire este de a menține pardoseala la o temperatură confortabilă, încălzirea în sine a camerei fiind asigurată de o altă sursă de căldură (panou radiant, calorifer, convector etc.). În acest caz termostatul va funcționa doar pe senzorul de pardoseală.

Sistemul poate fi instalat doar în zonele de trafic.

încălzire electrică pardoseală

Încălzirea electrică în pardoseală este o soluția ideală, atât pentru construcții noi cât și pentru renovări, având durată de viață de ~ 80 ani, și nu necesită întreținere periodică.

Temperatura pardoselei

Termostatul este setat din fabrică cu o limitare a pardoselei la 27 °C, dar în unele situații poate fi modificată în funcție de destinația camerei, spre exemplu la băi limita variază între 30-35 ° C.

Aceste valori sunt prezentate doar ca și referințe, deoarece poate fi setată în mod diferit de fiecare individ în parte. Temperatura trebuie să fie ajustată în așa fel încât să creeze confortul termic necesar.

În general, temperatura pardoselii este menținută la valori cuprinse între 23 ° C și 35 ° C în funcție de destinația fiecarei camere. Între temperatura pardoselei și cea a aerului din cameră, există o diferență de temperatură de maxim 3-5oC. Temperatura la care pardoseala este intr-adevăr încălzită și cât timp durează este influențată de mai mulți factori: puterea instalată, izolația termică a pardoselii, precum și de temperatura aerului din camera.

Puterea de încălzire prin pardoseală

Performanța fiecărui sistem de încălzire independentă – inclusiv încălzire în pardoseală – este dată de schimbul de căldură a suprafaței (dimensiunea podea) și diferența de temperatură (diferența dintre temperatura suprafeței de podea și temperatura aerului din camera). Un metru pătrat de suprafață de încălzire cu o temperatură de 27 ° C oferă un flux de căldură de o dimensiune de cca. 70 W / m² , atunci când temperatura ambiantă este de 20 ° C. În practică, acest lucru înseamnă că în cazul în care reglările de igienă limitează temperatura pardoselii într-un spațiu de locuit la 27 ° C, puterea maximă care poate fi obținută la încălzire prin pardoseală este ca 70 W / m² (aprox. 100 W / m² pentru o temperatură de podea 35 ° C). Dacă înmulțim această ieșire cu dimensiunea efectivă a suprafeței de încălzire, vom obține producția reală, care poate oferi încălzire în pardoseală. Dacă această ieșire este mai mică decât este determinat prin calculul pierderilor de căldură, apoi încălzirea în pardoseală nu va fi capabilă să încălzească camera în perioada de iarnă de la sine și va trebui să fie completată de o altă sursă de caldură.

Puteri recomandate pentru încalzirea în pardoseală

Pentru încălzirea electrică (care cuprinde, de asemenea şi încălzirea prin pardoseala), puterea este înscrisă în loc de ieşire – adică energia care este într-adevăr furnizată. Ieşirea este deci mai mică decât puterea cu aproximativ 5-7%, în cazul în care construcţia de încălzire prin pardosealaă este executată corect. Scăderea producţiei este cauzată de pierderile de căldură în structura sub încălzire prin pardoseala şi de rezistența termică a structurii de deasupra încălzirii prin pardoseală. Aceste pierderi nu pot fi prevenite, în practică, şi sunt comune pentru toate tipurile de încălzire prin pardoseală. Puterea este dată în W/m² – Putere pe metru pătrat.

  • încălzire spații de locuit – 60-80 W / m² (în funcție de calculul pierderilor de căldură), max. 100 W / m²
  • încălzire băi și aplicații confort de încălzire prin pardoseală – până la 160 W / m²
  • încălzire cu depozitare – 250-300 W / m²
Încălzire electrică pardoseală-ECOFLOOR
4.5 (90%) 6 vote[s]

Comentariile sunt închise.